Tiroid Bezi Ameliyatı

Tiroid Ameliyatı

Tiroid bezi boyunda nefes borusu ve yemek borusunun önünde yerleşen, vücuttaki metabolizmayı hormonları ile düzenleyen organdır. Tiroid bezi çok kanlanır ve etrafında çok fazla damar bulunur.

Tükürük Bezi Ameliyatı

Tükürük Bezi Ameliyatı

Tükürük bezleri, kulak önü (parotis), çene altı (submandibuler) ve dilaltı (sublingual) büyük tükürük bezleridir. Bunun yanı sıra ağız içinde yaygın şekilde yerleşmiş olan yüzlerce küçük tükürük bezi de mevcuttur.

Kronik Orta Kulak Ameliyatı

Kronik Orta Kulak İltihabı

Kronik (müzminleşmiş) orta kulak iltihabı, kulak zarı arkasında orta kulak boşluğunun iltihabıdır. Akut başlangıçlı orta kulak iltihapları tedavi edilmediğinde, veya yetersiz tedavi edildiğinde müzminleşerek orta kulak içindeki ve çevresindeki dokularda kronik iltihaplanmaya yol açar.

Kulak Tüpü Ameliyatı

Kulak Tüpü Ameliyatı

Kulakta sıvı birikimi, efüzyonlu otit veya seröz otit, yüksek ateş ve şiddetli ağrı olmaksızın kulak zarının arkasında, orta kulak boşluğunda sıvı birikmesidir. Nezle, grip, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji sonrasında görülebilir.

Sekonder Rinoplasti

Revizyon Rinoplasti

Revizyon burun estetiği ameliyatı, daha önce burun estetiği ameliyatı olmuş hastalara uygulanan bir ameliyattır. Hasta estetik açıdan tatmin olmamış ya da fonksiyon bozukluğu yaşıyor olabilir. Bu gibi durumlarda, ikinci bir rinoplasti ameliyatı yapılabilir.

Revizyon Rinoplasti Kıkırdak Eksikliği

Revizyon Rinoplasti Ameliyatında Kıkırdak Eksikliği

Revizyon rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı oldukça zor bir ameliyattır. Nedeni basit; herkesin bildiği gibi, bir şeyi sıfırdan yapmak, yanlış olanı düzeltmekten daha kolaydır. İlk rinoplasti ameliyatında doktorun burnu yeniden şekillendirmesi için gerekli olan kıkırdak zaten burnun kendisinde mevcuttur. Ancak bu kıkırdak bir kez bozulduğunda veya kullanıldığında genellikle ikinci bir ameliyat için içeride yeterli kıkırdak kalmaz.

Tıkayıcı Uyku Apnesi

Uyku Apnesi

Uyku apnesi, uyku esnasında üst hava yollarındaki daralma ve tıkanmayla oluşan, horlamanın yanı sıra değişik sıklıkta solunum durmalarına sebep olan hastalıktır.

Kronik Sinüzit Hastalığı

Kronik Sinüzit

Kronik sinüzitin olası sebepleri burun içindeki kıkırdak eğrilikleri (septum deviasyonu), burun etlerindeki hastalıklar, polip adı verilen ve normal koşullarda burunda bulunmaması gereken hastalıklı dokular ya da diş enfeksiyonları olabilir. Bu faktörler sinüzitinizin geçmemesine neden olabilirler.

Gırtlak Kanseri

Gırtlak Kanseri Ameliyatı

Gırtlak, nefes borusunun üstünde bulunan, konuşma, solunum ve yutma fonksiyonları olan organımızdır. Ses telleri gırtlağın bir parçasıdır ve orta bölümünde yer alır. Ses tellerinde ve ses tellerinin üstünde ve altında gırtlak kanserleri gelişebilir.